Vers gerookte vis langs de waterkant met deze draagbare camp smoker

Stoppen met roken? In dit geval zeggen we nee!

Als het op barbecues aankomt, zijn er heel wat draagbare opties. Maar als je vis of paling wil roken, moet je het doen met dat enorme ding dat niet te tillen is. Oh nee, toch niet. Er bestaat nu een draagbare camp smoker.

Roken langs de waterkant

De Ziv’s Portable Camp Smoker begon als een persoonlijk project van een fanatiek visser. Simpelweg omdat hij langs de waterkant zijn vangst direct wilde roken. Hij bouwde zijn eigen draagbare camp smoker van een paar ijzeren platen, zodat hij alleen een vuurtje nodig had voor vers gerookte vis.

Nu is Ziv’s Portable Camp Smoker geperfectioneerd en op de markt gebracht. Simpel in elkaar te zetten en je hoeft geen expert te zijn om hem te gebruiken. Je plaatst de roker op een warmtebron zoals een gaspit, grill of een zelf gestookt vuurtje, gooit er wat houtsnippers bij en roken maar.

Met een bijgeleverde thermometer kun je de temperatuur meten, met een luikje kun je die reguleren. Kost je omgerekend 104 euro.

Baars roken

Een goede vis voor consumptie is de good old baars. Makkelijk te vangen, smaakvol en op meerdere manieren te bereiden, waaronder roken.

Als je een baars vangt van 20 centimeter of langer, is-ie groot genoeg om op te eten. Eerst wel even langs de graat fileren. Echt niet moeilijk, in deze video zie je hoe dat moet.

30 minuten roken, 15 minuten nagaren
Als de baars gefileerd is, spoel je de filets af en dep je ze droog met een doek. Je kunt de vis eerst kruiden met tijm, peper, dille, basilicum. Maar zout en peper volstaan ook. Zelfs zonder kruiden is het lekker om een baars te roken. Laat de filets 30 minuten roken en 15 minuten nagaren.

Je kunt er natuurlijk ook andere vissen en vlees in roken. Meer recepten vind je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-07-2017 - Alrik de Jong