Outdoor Journaal: verse sneeuw in de Alpen, skiën in Sölden (en meer)

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer verse sneeuw in de Alpen… Skiën in Sölden is alweer mogelijk.

Verse sneeuw in de Alpen, skiën in Sölden

Net als vorig weekend is er ook afgelopen weekend weer verse sneeuw gevallen in de Alpen. Zaterdag begon het in Frankrijk met sneeuwen en in de nacht die volgde trok de sneeuw richting Zwitserland en het westen van Oostenrijk.

Op sommige plaatsen ligt de sneeuwgrens zelfs onder de 2000 meter. In delen van Zwitserland en Oostenrijk is het nog altijd niet gestopt met sneeuwen, waardoor er nog wel wat centimeters bij kunnen vallen. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor de het naderende wintersportseizoen.

Sinds gisteren is skiën in Sölden in ieder geval weer mogelijk op de gletsjer. Bekijk hier de webcam. Minder goed nieuws was er gisteren voor de Triftgletsjer in Zwitserland. Door een enorme breuk verloor die gletjser meer dan 200.000 kubieke meter ijs.

Team Australië wint ISA World SUP and Paddleboard Championship

Team Australië heeft afgelopen weekend in Denemarken de ISA World SUP and Paddleboard Championship gewonnen.

Wat Nederland is in het schaatsen, is Australië in het suppen. De Australiërs wonnen vijf van de zes edities van de wereldbekercompetitie.

Afgezwakte orkaan Irma zorgt voor wateroverlast in Florida

Orkaan Irma vervolgt zijn weg door Florida. Ondanks dat de storm in kracht afneemt heeft Irma in delen van de Amerikaanse staat al tot veel overlast geleid. Vooral het overvloedige water dat de orkaan met zich meebrengt zorgt voor problemen.

Onder meer het vliegveld van Miami liep waterschade op en kan mogelijk dinsdag pas weer open. In de stad zelf staan de straten blank, zijn bomen omgewaaid en is er schade aan huizen.

En dan nog dit: kitesurfer steelt de show tijdens live uitzending orkaan Irma

Mensen in paniek, supermarkten leeg gehamsterd, zandzakken voor de deur. Maar niet iedereen is onder de indruk van orkaan Irma. Deze kitesurfer plukt er tijdens een live nieuwsuitzending van MSNBC zelfs de vruchten van.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

11-09-2017 - Alrik de Jong