Video: zo maak je het perfecte kampvuur

Vuur maken met survivalexpert Dennis van Dokkum

Een echte man ben je pas als je weet hoe je een kampvuur moet maken met zelf gesprokkeld hout. Survivalexpert Dennis van Dokkum laat ons in deze video zien hoe dat moet.

Een goed vuurtje begint natuurlijk bij het sprokkelen van hout. Het behoeft geen uitleg dat het hout droog moet zijn. Dennis laat ons vooral ook genoeg kleine takjes sprokkelen om als aanmaakhout te gebruiken.

Vervolgens rijden we met onze MINI Countryman vol hout naar een veilige plek. Als je een kampvuur gaat maken, zorg er dan voor dat de grond in een straal van minimaal 1 meter brandvrij is en maak geen vuur in de buurt van ontvlambare zaken als een berg hooi of een tent.

vuur maken mini countryman
Foto: MINI Countryman vol met hout en op zoek naar een veilige plek (MINI Adventures)

Voor het perfecte resultaat maakt Dennis twee takken luchtig door er met een mes langs te schrapen. Aan het uiteinde van een tak ontstaat dan een roosje. Daarna schraapt hij met het mes langs een magnesiumstick om vuur te creëren. Met de uiteinden van de luchtig gemaakte takken wordt het aanmaakhout gecontroleerd in vlam gezet.

Het enige wat nu nog nodig is, is een houten constructie in de vorm van een tipi voor een stabiel brandresultaat. Et voilà, het kampvuur is een feit. Nog even over de magnesiumstick: die koop je online, bij een outdoorzaak of legerdump.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

23-05-2017 - Alrik de Jong