5 outdoor documentaires die je hier gratis kunt zien

Verborgen parels van goede kwaliteit

Onlangs hebben we de beste 7 outdoor documentaires op Netflix uitgelicht, evenals de 5 beste surfdocumentaires. Maar niet iedereen heeft Netflix. Geen nood: op Vimeo kom je ook aan je trekken. 5 goede adventure shortfilms die je in goede kwaliteit gratis kunt bekijken.

Joe

Joe Riis heeft het leven waar je als klein jochie van droomt: hij is natuurfotograaf voor National Geographic. Joe reist naar de wildste en meest afgelegen gebieden op aarde, waar hij soms maandenlang verblijft.

Is dat echt een droomleven? Niet altijd. Compacte en persoonlijke shortfilm van ruim 6 minuten over een man met een extreme voorliefde voor de planeet waarop hij zich bevindt.

Down to Nothing

Een zespersoons team van The North Face en National Geographic probeert een duistere piek in Myanmar, de berg Hkakabo Razi, op te sporen om te bepalen of dit het hoogste punt van Zuidoost-Azië is.

De berg is zeer moeilijk te bereiken; de voettocht door onbewoonde jungle is al levensgevaarlijk. 23 minuten lang genieten.

Towers of the Ennedi

Prachtige shortfilm over klimveteraan Mark Synnott, die met de jonge klimmers Alex Honnold (je weet wel, de klimmer die geen touw gebruikt) en James Pearson naar het Ennedimassief gaat.

Het Ennedimassief is een bergplateau in de Sahara in het noordoosten van Tsjaad en vormt een walhalla voor klimmers. Maar deze 14 minuten durende documentaire laat zien dat de roadtrip naar het avontuur soms nog mooier is dan het avontuur zelf.

Adventure Is Calling

Deze mini-documentaire gaat over drie vrienden die hun baan hebben opgezegd om twee maanden door Amerika te reizen en onderweg foto-workshops te geven.

Een eindeloze rit in een camper, adembenemende uitzichten, veel gelach en een constante wedstrijd tegen het licht. Laat je in 5 minuten meevoeren door 32 staten en dertien nationale parken. Vergeet Trump, dit is Amerika.

When We Where Nights

We kennen ze allemaal: de spectaculaire filmpjes van waaghalzen in een wingsuit. Maar het verhaal erachter is minstens even interessant.

Deze 12 minuten durende shortfilm op Vimeo is een origineel verhaal over twee vrienden en hun gedeelde liefde voor risico en avontuur.

Vier feiten over Vimeo

1. Game-video’s zijn niet toegestaan op de website, omdat deze langer en groter zijn dan andere video’s. Hierdoor kon de wachttijd bij het uploaden sterk oplopen. Game-video’s met een verhaal (machinima’s) zijn nog wel toegestaan.
2. Vimeo is een anagram van Movies.
3. De leden van de site noemen zichzelf Vimeans
4. De site is sinds 4 mei 2012 geblokkeerd in India zonder reden.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-10-2017 - Alrik de Jong