How to: zo bereid je vlees in een underground cooking pit

Onder de grond komen de lekkerste smaken naar boven

Eerder vertelden we je al hoe je een underground cooking pit maakt, nu wil je natuurlijk weten hoe je daarin vlees bereidt. Welnu: in deze video van MINI Adventures legt voormalig wereldkampioen BBQ Jord Althuizen het uit. De volgende keer dat je de natuur in trekt moét je dit simpelweg proberen.

Het koken in deze underground cooking pit maakt deel uit van onze MINI Adventures, waarin we met Jord Althuizen in onze MINI Countryman de Franse natuur opzochten.

Langzaam gegaard varken

Uit eigen ervaring kunnen wij inmiddels zeggen: dit is absoluut de gaafste manier om je vlees te bereiden. Het haalt de oermens in je naar boven én het zorgt voor waanzinnig lekker eten. Door de ondergrondse techniek kan het sap niet uit het vlees weglekken en dat betekent: optimale smaak.

Samen met Jord kiezen we voor een mooi stuk varken bij een slager in het Franse Saint-Mihiel. Varkensvlees wordt nog wel eens onderschat, maar als je het goed bereidt doet het zeker niet onder voor rund of andere vleessoorten. Heb je nog twijfels, check dan de bovenstaande video!

Op weg naar onze favoriete slager in Saint-Mihiel (Foto: MINI Adventures)

Insmeren en kruiden

Smeer het stuk varkensvlees in met olijfolie en wees vooral niet te zuinig. Daarna ga je het vlees kruiden. Rijkelijk, welteverstaan. Salie, basilicum, peterselie, peper, koriander, gember en sereh zijn kruiden die erg goed passen bij dit stuk vlees.

Inpakken en temperatuurmeter toevoegen

Als het vlees gekruid is, wikkel je een enkele laag aluminiumfolie eromheen. Vervolgens stop je de ijzeren pin van een draadloze vleesthermometer in het vlees. Een vleesthermometer kun je op veel plekken kopen. We zeggen het er nog maar een keer voor de duidelijkheid bij: haal een draadloze, want het vlees gaat onder de grond.

Inpakken en toestoppen

Pak het vlees in met een tweede laag aluminiumfolie en leg het pakketje in de pit. Bestrooi het vervolgens met aarde en maak het oppervlak egaal.

Temperatuur

Maak een extra vuurtje op het oppervlak om de underground cooking pit op temperatuur te houden. Hou regelmatig de temperatuur in de gaten. Varkensvlees is gaar wanneer de kern van het vlees een temperatuur van 65 graden heeft bereikt. Eet smakelijk!

Zo maak je een underground cooking pit

Leuk en aardig, dit gerecht. Maar hoe maak je in hemelsnaam zo’n ondergrondse oven? In de video hieronder leggen we het uit.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

13-07-2017 - Alrik de Jong