Volcom opent eerste flagship store in Amsterdam

Lekkere mix van skate, surf, snowboard, kunst en muziek

Volcom opent haar eerste flagship store in Amsterdam. Met een mix van skateboarden, surfen, snowboarden, kunst, muziek en creativiteit is het meer dan alleen een winkel met kleding en gear. Vlakbij het Red Light District en de Dam tref je 120 vierkante meter aan Californische belevenis.

“We zijn trots op de opening van onze allereerste flagship store in Amsterdam. Amsterdam past perfect bij de Volcom lifestyle en is een stad die ons dicht bij het hart ligt. We kunnen niet wachten het merk ook in de Nederlandse markt uit te breiden en zien deze store als een mooie eerste stap”, aldus Joost Grootswagers, President Volcom Europe.

volcom store amsterdam

Bij de realisatie van de store stond het DNA van het Californische merk centraal: rauw, creatief, authentiek en innovatief. Al deze facetten vind je terug in de look & feel van de winkel. Zo is het interieur aangepast op het 16e-eeuwse pand waarin de store zich bevindt. Coole combinatie van de heritage van het pand en de eigentijdse belevenis van Volcom.

Volcom Amsterdam collectie

In de nieuwe store in Amsterdam is er naast uitgebreide fashion collecties een mix van technische zomer- en wintersportkleding te vinden. Ook bevat het assortiment een – speciaal voor Amsterdam ontwikkelde – Volcom Amsterdam collectie. De benedenetage geeft ruimte aan een collectie aan dameskleding met onder meer een speciale collectie van Georgia May Jagger (dochter van).

De winkel is afgewerkt met kunst van artiesten als: Anthony Lister, Don Pendelton, Tetsunori en Boris Pramatarov. Boris Pramatarov heeft de winkel voorzien van custom-made artwork dat in de toekomst ook weer zal terugkomen in verschillende collecties. Daarnaast is er een hoek gecreƫerd waar iedere enthousiaste bezoeker zijn creativiteit kwijt kan, voorzien van kunst, boeken, relaxte stoelen en een gitaar.

Volcom biedt podium aan kunstenaars, muzikanten en sporters

Niet alleen in de store is de link met muziek en kunst zichtbaar; Volcom werkt namelijk actief samen met muzikanten via het platenlabel BURGER Records om artiesten als Mozes and the Firstborns te supporten. Ook is het merk nauw verbonden met de snowboard-, skate- en surfscene.

volcom store amsterdam

Dit komt onder meer tot uiting via de partnerships van het merk met getalenteerde, professionele sporters. Zo sponsort Volcom de Nederlamdse skateboarders Bart Buikman, Jip Koorevaar en Daan van der Linden en de snowboarders Niek van den Velden en Joris Ouwerkerk.

volcom store amsterdam volcom store amsterdam

Meer leuke content? Like ons op Facebook

05-09-2017 - Alrik de Jong