Nano Meter 555 Midlayer: ‘s werelds meest zichtbare kledingstuk

Hierin wordt je niet over het hoofd gezien

De Nano Meter 555 Midlayer van Vollebak is ontworpen om jou supergoed zichtbaar te maken. Op ieder moment van de dag, in wat voor weersomstandigheden dan ook.

We kennen van Vollebak al de hoodie die 100 jaar meegaat en het regenjack dat verkleurt en licht geeft als het donker wordt. De Nano Meter 555 Midlayer is volgens Vollebak ‘het best zichtbare kledingstuk ter wereld’. Moeilijk na te trekken, maar feit is dat je in dit jasje niet snel over het hoofd wordt gezien.

De makers van de Nano Meter 555 Midlayer hebben inzichten uit de experimentele psychologie, onderzoeken naar de werking van het menselijk oog en nieuwe materiaaltechnologie├źn gecombineerd om tot het uiteindelijke ontwerp en vooral de kleur te komen.

Spelen met het menselijk oog

Overdag imiteert de intens groene jas precies de golflengte van het licht waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is. ‘s Nachts doen de retroreflectieve Motion Caption Markers hun werk. Deze zitten over de jas verspreid in een patroon dat het menselijk ook in 0,25 seconden herkent als mens. Kost je 180 euro.

vollebak, Nano Meter 555 Midlayer vollebak, Nano Meter 555 Midlayer vollebak, Nano Meter 555 Midlayer vollebak, Nano Meter 555 Midlayer

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-10-2017 - Alrik de Jong