Dit regenjack verandert van kleur en geeft licht als het donker wordt

Overdag grijs, 's avonds groen en lichtgevend

Vollebak heeft het weer voor elkaar gekregen: een product op de markt brengen waarvan je nooit zou kunnen bedenken dat je het nodig had, maar waar je niet meer zonder kunt als je het eenmaal hebt. De Solar Charged Jacket verandert van kleur als het donker wordt.

Eerder bracht het Brits merk, waar we langzaam maar zeker fan van beginnen te worden, deze trui die 100 jaar meegaat op de markt. Nu dus de Solar Charged Jacket. In de onderstaande video zie je alvast de cyclus die het jack in 24 uren maakt.

Overdag is de jas niets meer dan een grijze equivalent van Patagonia’s Houdini of de Incendo Hoody van Arc’Teryx, maar ‘s avonds ontpopt hij zich tot een groene en lichtgevende windbreaker. Komt door een waterdicht membraan dat overdag licht absorbeert, om het in het donker weer los te laten.

Iedere vorm van licht – van daglicht tot de zaklamp van je telefoon – is te gebruiken om de jas op te laden. Een paar uren licht zijn genoeg om de jas 12 uren van kleur te laten veranderen. En door de precieze plaatsing van het membraan, neemt de werking ervan niet af en wrijft de stof niet, aldus Vollebak. Kost 325 euro.

vollebak

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-09-2017 - Alrik de Jong