Outdoor Journaal: Amerika in de ban van zonsverduistering en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer de comeback van de klassieke Volkswagen Microbus.

Volkswagen Microbus komt terug in elektrische uitgave

Goed nieuws voor nostalgici met een duurzame smaak: het klassieke VW-busje, de Volkswagen Microbus, komt terug in elektrische uitgave.

De nieuwe Volkswagen Microbus, die voorlopig de naam I.D. Buzz concept draagt, is een hommage aan de klassieker die Volkswagen tussen 1950 en 1980 verkocht. Het design is wel iets aangepast, mede door de grote batterij die veel ruimte inneemt.

Slechts 0,025 procent van de oceaan nodig om wereld van vis te voorzien

0,025 procent van de oceanen: meer is er niet nodig om aan de wereldwijde – enorme – vraag naar vis te voldoen.

Dat hebben onderzoekers berekend. Ze gaan er in hun studie vanuit dat vissen niet langer in het wild gevangen worden, maar in viskwekerijen worden grootgebracht. Lees meer op Scientias.

Amerika in de ban van de eclips

The All American Total Solar Eclipse wordt hij genoemd. Ook de ‘Superbowl in the Sky’ zie je veel voorbij komen.

Vandaag kijkt heel Amerika naar de hemel, om een totale of gedeeltelijke zonsverduistering te zien die over het land trekt. De totale eclips is veertien staten te zien: Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Missouri, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, North Carolina, Georgia en South Carolina.

In alle andere staten is de zonsverduistering gedeeltelijk te zien, tot 70 procent. Dus alle ruim 300 miljoen Amerikanen kunnen van de zonsverduistering genieten, als ze dat willen

En dan nog dit: Kevin Langeree kitesurft met zijn hond

Honden houden van kitesurfers, dus ook van de Nederlandse pro Kevin Langeree. Lees hier ons interview met zijn neefje Ruben Lenten, de inspirerende persoonlijkheid die kanker overwon en voller in het leven staat dan ooit.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-08-2017 - Alrik de Jong