Nieuw op Netflix: What The Health, een docu met onder anderen surfster Tia Blanco

Op ontdekkingstocht in de schimmige wereld van de gezondheidsorganisaties

Sinds deze maand staat de opvolger van de veelbesproken documentaire Cowspiracy op Netflix. What The Health, zoals de docu heet, is ook weer een absolute eyeopener.

In de documentaire gaan de filmmakers op ontdekkingstocht in de schimmige wereld van gezondheidsorganisaties en de voedingsmiddelenbranche. “Een corrupte samenwerking tussen overheid, bedrijven en gezondheidsorganisaties houdt ons ziek”, zeggen de makers op hun website, waar je de docu eerder al tegen betaling kunt bekijken. Nu staat hij dus ook op Netflix.

Opbrengsten What The Health nuttig besteed

De opbrengsten worden nuttig besteed en gaan dus niet naar bijvoorbeeld de American Heart Association of de American Diabetes Association. In What The Health wordt uitgebreid uitgelegd waarom niet.

Er is onderzoek gedaan in de zorg, farmaceutische sector en voedingsmiddelenbranche. En daarbij wordt maar weer eens bewezen in wat voor ‘smerige’ wereld we leven.

Tia Blanco

Blanco, een van onze favoriete surfsters uit de World Surf League voor vrouwen, komt in de documentaire samen met een paar andere atleten uitgebreid aan het woord. “Het was een eer om samen met deze geweldige en idealistische documentairemakers samen te werken”, aldus Blanco op Facebook.

Mocht je Tia Blanco nog niet kennen, dan geeft deze video een aardig beeld.

Meer outdoor-documentaires op Facebook

Op Outdoor Manners bespraken we eerder al de beste zeven outdoor-documentaires op Netflix. Allemaal het kijken waard, weer eens wat anders dan Game of Thrones.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-08-2017 - Alrik de Jong