Wintersport in Duitsland: 7 verrassend coole gebieden om de hoek

Bij wintersport denk je al snel aan Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk of zelfs Canada. Maar kijk ook eens wat dichterbij. In Duitsland bijvoorbeeld. Snowboarden, toerskiën in de nacht, bergbeklimmen, hiken, het kan hier allemaal.

Skiën en snowboarden in Sauerland

Van een spontaan skiweekend tot langere wintervakantie: in Sauerland zit je goed. Met pistes voor zowel ervaren skiërs als beginners hoeven wintersportfanaten zich niet te vervelen.

Geen skiliefhebber? Dan kun je hier prima rodelen en hiken. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het wintersportgebied. Pluk er de vruchten van.

sauerland, skien, snowboarden, duitsland, wintersport

Klimmen en hiken op de Zugspitze

Met 2.962 meter is de Zugspitze Duitslands hoogste berg én een fantastisch wintersportgebied. Je kunt voor de makkelijke weg kiezen door met de kabelbaan omhoog te gaan. Maar klimmen en hiken kan natuurlijk ook.

Verder kun je hier snowboarden, skiën en toerskiën Van stations tot cabines: glas speelt de hoofdrol. Niet alleen vanaf de top, maar ook op weg ernaartoe zie je het pittoreske plaatsje Garmisch-Partenkirchen en met mooi weer kijk je zelfs tot München.

zugspitze, klimmen, hiken, wintersport, duitsland, skien, snowboarden

Nachtskiën in het Berchtesgadener Land

In het meest oostelijke stukje Beieren ligt het Berchtesgadener Land. Met vijf skigebieden en 60 kilometer aan ski- en snowboardafdalingen is dit een waar wintersportwalhalla.

Hier ontdek je ook de nieuwste wintertrend: toerskiën by night. Wandel ’s avonds mijnwerkerslampje de berg op, om er vervolgens in het pikkedonker van af te skiën.

Berchtesgadener, wintersport, duitsland, skien, snowboarden

Wandelen in Beieren

In Oberstdorf stuit je op een van de meest spectaculaire natuurwonderen van de Beierse Alpen: de Breitachklamm. Met een lengte van 2,5 kilometer en diepte van 150 meter is dit een van de mooiste rotskloven van Centraal-Europa.

Een must-do is een nachtelijke fakkelwandeling. Het vuur laat sneeuwkristallen schitteren, ijsformaties creëren mysterieuze schaduwen.

wintersport, duitsland, sneeuw, skiën, snowboarden

Iglokamperen tijdens wintersport in Pfronten

In het wintersportgebied kun je naast skiën en snowboarden ook winterkamperen in je zelfgebouwde iglo. Weer eens wat anders dan een chalet of tentje in de bergen.

Na drie uur sneeuwscheppen, zagen en bouwen overnacht je als een eskimo met 2 à 3 personen in je eigen iglo, middenin de natuur. Geïsoleerde matjes, slaapzakken en kaarsen zrogen voor extra warmte.

wintersport, duitsland, skiën

Een huskytocht door het Zwarte Woud

Hou je eskimo-enthousiasme vast en reis van Pfronten door naar het Zwarte Woud. Hier zorgen husky’s voor een vleugje Alaska.

In het plaatsje Todtmoos leer je in twee dagen alles over het rijden met een hondenslee. Bonus: wie de honden goed weet te mennen rekenen op een heus diploma.

wintersport, husky, duitsland, sneeuw

De mooiste hikeroutes in Duitsland

Mocht je een hekel hebben aan de sneeuw, check dan onze top 7 hikes in Duitsland. Meer informatie over wintersportgebieden in Duitsland vind je op Germany Travel.

hiken, wandelen, duitsland, wintersport

Meer leuke content? Like ons op Facebook

30-11-2017 - Alrik de Jong