WKL Kiteboarding 2017 op Texel: we geven 5 x 2 kaarten weg

Tot en met zondag 24 september spektakel in de Texelse branding

We zijn nog maar net bijgekomen van de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort of de WKL Kiteboarding 2017 op Texel is alweer begonnen. Vanaf maandag 18 september tot en met zondag 24 september vindt het evenement plaats. En we geven 5 x 2 kaarten weg op een dag naar keuze. Win ze hier.

Het evenement op Texel krijgt drie wedstrijdcategorieën: de Freestyle Elite League en de Qualifiar League. Deelnemers van de Elite League trijden om de punten voor het wereldkampioenschap. Voor Nederland zullen in ieder geval vijf kiteboarders uitkomen in de Elite League.

Naast Youri Zoon en Annabel van Westerop hebben ook Rens van der Schoot, Annelous Lammerts en Vera Klabbers zich begin april in het Zuid-Franse Leucate weten te kwalificeren tijdens het eerste toernooi in de WKL Kiteboarding World Cup van dit seizoen.

Voor deze drie is het de eerste keer dat zij het hele jaar in de Elite League deelnemen en ook tijdens het toernooi op Texel zullen meevaren. In totaal doen 75 ‘riders’ uit 19 landen mee. Isabeau Galiart en Sander Bos doen mee in de Freestyle Elite League, zij hebben een wildcard gekregen

wkl kiteboarding 2017 op texel, youri zoon
Youri Zoon

“Wij hebben ons hard gemaakt om een officiële stop in de kiteboarding World Cup Tour naar Nederland te brengen”, vertelt de Nederlandse directeur Danny Galiart van de World Kiteboarding League.

“Nederland is een belangrijk kiteboardingland met veel sporters die zich in de top manifesteren. Het is fantastisch dat zij nu ook in Nederland een groot toernooi krijgen. Bovendien is kiteboarding internationaal en ook in Nederland een snelgroeiende water- en Xtreme-sport. Onze weersomstandigheden en ligging aan zee lenen zich perfect voor de kiteboarding sport. Wij hebben gekozen voor Texel, vanwege de meest constante windomstandigheden.”

Over de WKL Kiteboarding 2017 op Texel

De Nederlander Danny Galiart is de drijvende kracht achter de nieuwe internationale World Kiteboarding League (WKL) die vanaf 2017 de world cup tour mag organiseren. Het bijzondere van de WKL is dat deze vanuit de sporters zelf is opgericht en ontwikkeld. Galiart, voormalig ijshockey-prof en door insiders ook wel de Bernie Ecclestone van het kiteboarden genoemd, heeft met grote voortvarendheid een nieuwe League gecreëerd die de snelgroeiende kiteboarding sport professionaliseert en omvormt van lifestyle sport naar competitie sport.

De ambities van de WKL zijn groot, expansie naar de Verenigde Staten, Australië en Azië komt er aan. Kitesurfen heeft in snel tempo de wereld veroverd. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen actieve beoefenaars. Sinds kort kan zelfs Barack Obama tot de kiteboarders worden gerekend. Meer informatie vind je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-09-2017 - Alrik de Jong