World Cup Skateboarden in Den Haag: voorproefje op de Olympische Spelen in Tokio

2-5 juni: Pro Freestyle The Hague

Noteer het eerste weekend van juni in je agenda. Dan vindt tijdens het evenement Pro Freestyle The Hague namelijk voor het eerst sinds 2007 een officiële Worldcup Skateboarden plaats in Nederland. Maar er is nog meer dan alleen skateboarden.

UPDATE: de kaarten voor de vrijdag zijn gratis te bestellen. Voor de overige dagen betaal je maar 7,50 euro.

World Cup Skateboarden van belang voor Tokio 2020

Het is één van de eerste World Cup-wedstrijden sinds bekend is gemaakt dat skateboarden een Olympische sport wordt. Ja dat lees je goed, de Olympische Spelen van Tokio in 2020 worden opgefrist door skateboarders.

Tijdens de World Cup Skateboarden strijden bijna honderd deelnemers tegen elkaar in kwalificaties, halve finales en een finale. Het toernooi vindt plaats op het strand van Scheveningen en is een ‘double points event’. De punten tellen mee voor de world ranking, die van belang is voor de de Olympische Spelen.

Uit Nederland doet onder anderen Sewa Kroetkov mee, op dit moment de beste skateboarder van Nederland. Hij is pro in Los Angeles. Ook Tim Zom (Nederlands Kampioen 2009), Woody Hoogendijk (Nederlands kampioen 2010) en Douwe Macare (Nederlands kampioen 2015) zijn van de partij.

Er is meer te beleven tijdens Pro Freestyle The Hague

Dit jaar wordt Pro Freestyle The Hague, dat van 2 tot 5 juni duurt, voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd. Andere internationale freestyle sports-wedstrijden zijn BMX Freestyle Park, BMX Street, Scoot Park, Inline Park en MTB Park. Uiteraard wordt er ook gechilld, gegeten, gedronken en gefeest.

Topsporters uit de hele wereld nemen deel aan de wedstrijden, alle grote namen zijn erbij. Net als wijzelf overigens, maar daarover later meer. Check hier het complete programma.

Nederlandse kandidaten Olympische Spelen

Eind april werd het Nederlandse team dat gaat strijden voor plekken op de Olympische Spelen gepresenteerd.

In de video zie je Sewa Kroetkov, Nassim Guammaz, Rob Maatman en Douwe Macare. Ze vormen een deel van het Nederlandse team dat onder begeleiding van bondscoach Sjoerd Vlemmings klaargestoomd zal worden voor Tokio 2020.

Interview Sjoerd Vlemmings

Afgelopen week spraken we uitgebreid met bondscoach Sjoerd Vlemmings. Hij legt onder meer uit waarom het extreme sporten als skateboarden het kijken waard zijn. Lees het interview hier. We zien je in Scheveningen!

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-05-2017 - Alrik de Jong