ZIPPELIN: ‘s werelds eerste opblaasbare reistas op wieltjes

Gemaakt van gebruikte tarps van transportvrachtwagens

De Zwitserse Markus en Daniel Freitag maken al sinds 1993 stevige, waterdichte tassen voor mee op reis. Naast een aardig design hebben de tassen één ding gemeen: ze zijn gemaakt van de tarps van oude transportvrachtwagens. Zo ook de ZIPPELIN, ‘s werelds eerste opblaasbare reistas op wieltjes.

Natuurlijk, wij hebben ook liever een klassieke backpack met gewatteerde schouderbanden. Maar als we dan toch een ‘trolleykoffer’ zouden moeten uitkiezen, was het dit ding.

Eenmaal opgeblazen heeft de ZIPPELIN een inhoud van 85 liter. Doordat de tas geen frame heeft, is de reistas lichter dan andere tassen met een vergelijkbare inhoud. De wieltjes kun je makkelijk monteren en demonteren.

Ook handig: de tas beschikt over schouderbanden, zodat je hem op je rug kunt dragen als de ondergrond niet geschikt is voor de wieltjes. Eenmaal op de bestemming, is-ie op te vouwen tot een compact pakketje dat zelfs in je koelkast past. Vreemd voorbeeld, wij hebben het niet verzonnen.

zippelin, reistas

De ZIPPELIN reistas op Kickstarter

ZIPPELIN is gecrowdfund via Kickstarter. Het beoogde bedrag was 100.000 euro. Inmiddels staat er al 294.000 op de teller.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

20-09-2017 - Alrik de Jong