How to: zo bevestig je een kajak op het dak van je auto

Onbezorgd op roadtrip naar de beste kajakspots

Als je met je auto op pad gaat voor een kajakavontuur is het wel zo handig om te weten hoe je die kajak meeneemt. In deze video bevestigt professioneel wildwaterkajakker Bobby Groenewoud een kajak op onze MINI Countryman. Zo doe je dat dus.

Het bevestigen van een kajak op het dak van een auto maakt deel uit van onze MINI Adventures, waarin we met Bobby Groenewoud in onze MINI Countryman de Oostenrijkse natuur opzochten.

Check goed of je alle stappen uit de video hebt doorlopen en of alles goed vastzit. Daarna is het tijd om op avontuur te gaan.

Langere kajak?

Je hebt ook langere kajaks dan die van ons. Bij langere types is het verstandig om de voor- en achterpunt van de kajak met een stevig touw vast te maken aan bijvoorbeeld de sleepogen van de auto. Dit zorgt voor voor meer stabiliteit.

Mocht je kajak meer dan 1 meter uitsteken aan de achterzijde van de auto, dan is het verplicht om dit met een rood-wit gestreept bord of doek aan te geven.

Gebruik bij het vervoer van een kajak ook altijd een transportzeil om de kuip. Dit vermindert de luchtweerstand en scheelt dus brandstof.

Roadtrip

Wij gingen met Bobby op roadtrip. In diezelfde MINI Countryman, die ons eerder ook al naar het avontuurlijke Zweden en het bourgondische Frankrijk bracht, reden we naar Oostenrijk voor een kajaktrip door het smeltwater van de Salza-rivier. Check dat avontuur in deze videoreportage.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

03-08-2017 - Alrik de Jong